Mešavina za ćufte od leblebija - Mešavina za ćufte od leblebija sa vrganjima

Veliko mi je zadovoljstvo da iz svog ugla mogu da predstavim ova dva fenomenalna posna proizvoda.

U jelovnicima mojih klijenata veoma četo se nalaze ove dve vrste ćufti od leblebija. Pre svega, jer su obe Mešavine izuzetno nutritivno bogate i zbog toga su pogodne za većinu populacije, a posebne pogodnosti pružaju vegeterijancima, veganima i osobama koje su alergične, odnosno intolerantne na gluten. Leblebija sadrži veliki procenat belančevina, pa se iz tog razloga odlično uklapa u jelovnike sportista, dece, trudnica i dojilja. Pored toga sadrži još i složene ugljene hidrate, koji se sporije oslobađaju u cirkulaciju, što nam pored energije pruža i dužu sitost.

Leblebija je zdravstveno veoma korisna namirnica, a neki od njenih efekata su i bolje regulisanje holesterola i šećera u krvi, regulisanje probave kod osoba sa osetljivim digestivnim traktom, jer sadrži velike količine biljnih vlakana. Pored toga bogata je mineralima i vitaminima i učestvuje u regulaciji krvnog pritiska i smanjivanja predispozicije prema srčanim oboljenjima.

Sve više populacije postaje osetljivo na gluten, zbog čega ovi proizvodi imaju veliku prednost za naš digestivni sistem.

Veoma mi se dopada smeša začina koja se nalazi u sastavu Mešavina, jer povećava zdravstveni efekat same Mešavine što joj daje još veću pogodnost za veći broj potrošača.

Kombinacija brašna od leblebija, mešavine začina, susama i vrganja je definitivno moj favorit sa tačke gledišta nutricionizma. Vrganji su veoma moćna gljiva za širokim spektrom zdravstvenh efekata poput: ublažavbanja upalnih procesa (jer deluje kao snažan antiinflamator), suzbijanja ćelija raka debelog creva, umanjivanja rizika od nastanka srčanih oboljenja, a zbog sadržaja antioksidanasa povoljno utiče i na naš imuni sistem. Kada zdravstvene efekte vrganja dodamo zdravstvenim efektima leblebija, dobijamo savršenu kombinaciju.

Isidora Janković
Magistar farmacije-medicinski biohemičar - Nutricionista

Telefon: 063/803-79-49

https://instagram.com/novosadski.nutricionista?igshid=1aswhtndrqtvi
https://m.facebook.com/officialvaletudo/